tirsdag 26. februar 2013

Jeg nyter tiden...

..med min herlige, skjønne, lille godklump. Stirrer forelsket på han og ønsker at tiden kan stå stille innimellom, eller ihvertfall bremse ned littegrann. Og lykken min ligger i smilet hans. Det store, uskyldige og ekte smilet hans. Som får hjertet mitt til å smelte. Derfor passer det fine fjeset hans ved visdomsordene som henger i stua.

Og pyntelig tape fra søstrene grene til kun 8kr rullen ;)

Tulip rundpinnesett

Jeg synes det er viktig å bruke penger man får i bursdag- og julegave til noe man virkelig har lyst på og ikke regninger. Noen av årets julegavepenger brukte jeg på noe jeg har ønsket meg lenge. Nemlig Tulip sitt rundpinnesett. Hvem har vel ikke opplevd å sitte med garn og oppskrift klart i fanget, men uten riktig pinnestr? Det har hvertfall jeg opplevd mange ganger! Men aldri mer! Settet koster flesk, men er verd det for en ivrig strikker. Det å kjøpe en og en rundpinne i hver størrelse og lengde koster uansett mye mer ;) Det består av 11 sett bambuspinner i str. 3,5mm opp til 9mm, 3 vaiere med ulik lengde og kobler for å sette de sammen til enda lengre vaiere, 6 stoppere, 1 pinnemåler med innebygd kuttere og 2 synåler. Alt dette i et knakende flott etui. Settet har jeg kun funnet på pickles. Det er enkelt å bruke og maskene glir lett på pinnene uten å sette seg fast i noen som helst hakk i overgangene. Elsk <3


Men jeg må innrømme at jeg allikevel opplevde å ikke ha rette pinnestr da jeg skulle strikke en mariusvest til lillgutt.. den skal strikkes i rundpinne 2,5. Sukk... Men et par rundpinner utenom kan jeg godta ;)

Blå innslag

Jeg er veldig glad i de fleste variantene av fargen blå ! Synes fargen passer godt til både vår, sommer og vinter. Her er noen av mine blå innslag i stua:


 • Elghode fra kremmerhuset over et skilt med gode ord.
 • Knotter fra skjenken jeg har pusset opp.
 • Fuglehus og ugle fra kremmerhuset.
 • Enda et skilt med gode ord.
 • Blå duk på stueborde med rosen jeg fikk fra min kjære på valentinsdagen, grand cru telysestaker og sirkelsokker på pinnene.
 • Heklet trekk på gyngestolen. Begge er arvet fra mine besteforeldre.
 • Min fine lysestake fra Susanne Schjerning.
 • Blå telys, rester fra dåpen til lillegutt.
 • Blå lysglass fra Black Design.
 • Liten blomstervase fra Nille.
 • Bilde av en 1,5mnd liten lillegutt i ramme fra kremmerhuset.


Blå innslag i puter fra Susanne Schjerning og kremmerhuset.

Har du en favorittfarge i interiøret?

mandag 25. februar 2013

Sirkelsokker

Jeg er medlem i ei facebookgruppe som heter "Skaperglede <3 ". Der har vi en såkalt sokkalong som innebærer at det hver måned blir lagt ut en sokkeoppskrift, så kan de som vil strikke etter den og legge ut bilde. I februar er det sirkelsokker som står på menyen, og dette er mitt bidrag:Oppskriften finner du på norsk på denne bloggen. Der ligger det også link til hæl- og tåfelling for de som ikke er så drevne på det (sånn som meg).

Jeg var så fornøyd da jeg fant disse fargene i restegarnhaugen min, og satte i gang å strikke. Halveis inn i første hæl, kom jeg på at dette var garnrester etter noen votteprosjekter. Det vil si at det er i 100% ull (Falk Dale), noe som ikke er egnet til sokker siden det lett slites hull i det. Men jeg får stelle pent med de og strikke ny hæl med et egnet sokkegarn den dagen det blir hull ;) Så skal jeg i fremtiden prøve å gjemme magebåndet til restegarnet mitt inni garnnøstene, så slipper jeg å spekulere neste gang.

I dag er det mandag og ny uke. Vi var på fjelltur i går, og er uten bil i dag (verksted=dyrt=huff), så det blir nok bare hjemmedag og litt husarbeid på meg i dag. Lillegutt sover foreløpig søtt i sengen sin og hunden ligger og snorker i sofaen.

Hvilke planer har du for dagen og uken?

torsdag 21. februar 2013

Takknemlighet

Jeg er av de som føler og tenker alt for mye. Det er ofte slitsomt, men det har sine gode sider også. For eksempel tenker jeg hver eneste dag på hvor heldig jeg er. Jeg har ikke masse penger eller nyoppusset leilighet og et glis av en bil, eller tusen venner på facebook. Men jeg har verdens herligste sønn, lille voffsen som alltid er der for meg, min beste venn og kjæreste gjennom ti år, jeg eier min egen bil og leilighet, jobb jeg trives i, familie jeg er glad i og et lite knippe venner jeg kan regne med. Jeg er ikke religiøs, men allikevel takker jeg gud hver kveld for alt jeg er takknemlig for. Det er så mye negativitet og "vilhamer" i verden, så det er viktig å stoppe opp en gang i blant og minne seg selv på alt det fine, positive og gode vi har.


Lykkelig er han som ikke sørger
over hva han mangler,
men gleder seg over hva han har.
mandag 11. februar 2013

Elg i solnedgang - lue

Før jul ønsket samboeren min seg en ny lue, gjerne en med strikke mønster. Jeg begynte med en lue med selbumønster selv om oppskriften manglet bilde av det ferdige resultatet. Godt i gang innså jeg at denne lua både ble for trang og at det var en slik lue som er flat på toppen som en hatt, noe samboeren min neppe ville satt pris på. Så da ble det opprekking.. Sambo spurte da om ikke jeg kunne lage en lue med et elgmønster jeg hadde liggende, og det kunne jeg jo selvfølgelig gjøre. Problemet var at mønsteret hører til et vottepar, så da måtte jeg prøve meg frem med både antall masker og avfelling. Jeg er en slave av ferdige oppskrifter, men tar gjerne en utfordring. Og lue ble det! Med tre elger fra mønsteret "elg i solnedgang" (usikker på opprinnelsen) og litt prøving og feiling angående pinnestr ble det til slutt en lue:Helt vellykket ble den dog ikke da garnet ikke var tykt nok og lua dermed ikke varm nok ifølge sambo. Den ble også litt lang pga det store mønsteret og litt trang der det ble lang avstand mellom fargeskiftet. Den har blitt brukt, men jeg tror og håper han blir mer fornøyd med Mariuslua jeg viste frem i et tidligere innlegg. Og jeg ble jo en erfaring rikere ;)

Heklet skilpadde

Før jul heklet jeg en skilpadde til lillegutt etter denne oppskriften fra drops design. Brukte vanlig bomullsgarn, enkel tråd og heklekrok nr. 3. Det var enkelt og fort gjort, men oppskriften inneholder mye unødvendig info som bare forvirrer.. Fant i ettertid ut grunnen til det er at oppskriften er en del av en samleoppskrift på flere heklede små bamser. Så da blir det vel flere i fremtiden. Den oppskriften finner du her. Disse små bamsene passer perfekt til restegarn!


Samboeren min har alltid ønsket seg en skilpadde (faktisk!), så da vi hadde ti års jubileum 1.januar i år så fikk han også en slik heklet skilpadde som en tullegave. På forhånd hadde jeg kamuflert et spørsmål om hvilke farger hans skilpadde ville hatt, og den ble da slik:


Begge er helt grønn under.

søndag 10. februar 2013

Ukens strikk !

Denne uken har jeg strikket vottene "Flørneshunden" fra boken "norske vottar og vantar" av Annemor Sundbø og en baggy mariuslue fra den populære marius strikkeboken.

Vottene er det første paret jeg strikker fra boken. Jeg elsker både dyremønster og tradisjonelle norske mønster, så da passet det bra å starte med ett vottepar som har innslag av begge deler.

Mønsteret var ulikt andre vottemønster jeg har strikket fordi det er fire ekstra masker og ekstra mønster bare frem til at tommelmaskene skal over på en tråd. Dette gjorde at det måtte litt triksing til for å få mønsteret videre til å stemme. Forfatteren bruker en annen teknikk enn meg etter å ha satt tommelmaskene på en tråd, nemlig å lage nye masker stedet for å strikke videre på tråden (hvis du skjønner hva jeg mener). Dette måtte jo prøves da jeg elsker å lære noe nytt. Hun bruker i tillegg samme pinnestr både på mansjetten og mønsteret, mens jeg vanligvis bruker en halv pinnestr mindre på mannsjetten.

Garnet i boken skal etter mine beregninger tilsvare sandnes sisu. Jeg gikk opp en pinnestr i forhold til boken og mønsteret var oppgitt i herrestr. Allikevel ble vottene akkurat passe til mine små kvinnehender med litt for løse mansjetter. Garnet er tynt og vottene ble derfor små og ikke supervarme. Forfatterens måte å strikke tommel på var i mine øyne vanskeligere enn den "vanlige" måten, i tillegg til at mønsteret ble unødvendig skjevt på en måte.. Så neste gang skal jeg bruke "vanlig" ullgarn og strikke vottene "på min måte".

Den baggye mariuslua var et ønskestrikk fra sambo. Han har valgt ut fargene selv. Jeg liker litt spreke farger, så sambos valg var kjedelig i mine øyne, men ønsket måtte jo selvfølgelig oppfylles. Lua var strikket i en fei på bare noen timer fordelt på helgen. Jeg erstattet garntypen i boken med garnet "iglo" fra europris. Et mykt garn i 100% ull som jeg tror sambo blir odt fornøyd med.

Hva har du gjort i helgen?

torsdag 7. februar 2013

Havregrynsafler

Siden det ble dårlig med middag i dag, lagde vi havregrynvafler til kvelds. De metter mye mer enn vanlige vafler og så er de jo litt sunnere da :) De blir best med en dæsj vaniljekesam og jordbærsyltetøy i mine øyne. Yum! Plutselig var det helt greit at middagen ble så som så.

Hvis du trenger oppskrift er d bare å ta en titt innom matprat.no eller ast ned appen deres. Den er jeg flittig bruker av.

Så prøvde vi i tillegg den nye solo sunset. Den var kjempegod! Elsker å prøve noe nytt! :)

I morgen er det fredag og straks helg. Her er helgevasken allerede unnagjort, så jeg skal bare slappe av og kose med mine små i morgen. Ha en kjempefin helg!


Og dette innlegget har havnet på ville veier a en eller annen grunn..mystisk..

onsdag 6. februar 2013

Jeg buzzer Nestlé Min Frukt !

Jeg er en buzzador. Det vil si at jeg med jevne mellomrom får tilbud om å teste og la mine venner også teste ulike produkter. Nå er jeg med i en kampanje hvor jeg tester Nestlé Min Frukt. Dette er en økologisk fruktsmoothie bestående av 100% frukt. Den er perfekt som dessert eller mellom måltid og kommer i en praktisk liten pakning som er enkel å ha med i veska og som større barn også kan spise selv fra.

Sønnen min spiser fruktsmoothie sammen med morgen- og kveldsgrøten. Vi har prøvd de aller fleste typene som finnes på det norske markedet, og av disse synes jeg at Nestlé smaker best! Det er fordi at den er mild og frisk i smaken. Du kjenner smaken av alle fruktene, det er ikke slik at banansmaken dominerer over de andre fruktene slik som den ofte gjør.

Fruktsmoothiene kan brukes på flere måter:
* Mellommåltid
* Blandet i grøt
* Dessert
* Frosset i isbitformer og gitt i taste feeder nett som en velsmakende lindring til kløende gommer (min sønn elsker det;)
* Som pålegg på brødskive

På bildet over ser du Nestlé Min Frukt pakningene samt frossen smoothie gitt i to ulike taste feeder varianter.

Har du prøvd Nestlé Min Frukt? Hva synes du isåfall om produktet?

Hvis du vil lese mer om det å være en buzzador kan du gå inn på deres hjemmeside ved å trykke her.
Hvis du vil lese mer om Nestlé Min Frukt kan du trykke her og her.

Uglevotter med ører

I nyttårshelgen strikket jeg disse uglevottene med ører.

Jeg aner ikke hvorfor bildet havner feil vei..
De er i barnestørrelse, men akkurat alder er vanskelig for meg å si. Jeg brukte pinne 2,5 på vrangborden og pinne 3 på mønsteret. Ørene ble jeg ikke helt fornøyd med, men jeg tror ikke brukeren bryr seg så mye om at de er litt skjeve ;) De var morsomme å strikke og jeg lærte meg noe nytt i prosessen, noe som alltid er gøy. Nemlig kitchener stitch eller grafting som det også kalles. Takk og lov for youtube sier jeg bare ;) Bare du har noen til å vise deg så er det såååå enkelt, og så blir det så fint! Oppskriften er kjøpt her. Det er bare å spørre hvis du lurer på noe, jeg hjelper gjerne ;)

fredag 1. februar 2013

Jeg har ikke glemt deg...

bloggen min.. Jeg har bare hverken hatt ork eller prioritert deg. Men nå har jeg blitt oppmerksom på denne appen som gjør at jeg kan blogge med ipaden min. Så enkelt og greit. Så da blir det forhåpentligvis mange flere innlegg fra meg fremover. Det blir ikke så god kvalitet på bildene og "effektene", men pytt sann, jeg er her i det minste :)

Forrige helg var jeg og kjøpte meg boken "Norske vottar og vantar" av Annemor Sundbø. Jeg har ønsket meg den lenge, men har ikke unnet meg den før nå. Det er en bok fylt med dyremønster og litt andre mønster fra norsk strikkearv. Jeg elsker både dyr og selbustrikk, så dette er boken for meg. I kveld har jeg startet med vott nr.2 av mitt første vottepar fra denne boken, og flere blir det nok etter hvert. Boken presenterer mønstrene på en enkel måte, så jeg kan anbefale den til både de som er ny og de som er drevne på mønsterstrikk.

Da får vi se om bildet av boken kommer med innlegget eller ikke. Nytt for meg dette her ;)

Ha en god helg alle sammen! :)