lørdag 28. april 2012

Arvede møbler

Jeg har noen møbler i leiligheten som jeg har arvet etter mine kjære besteforeldre. Jeg er veldig glad i de siden de er gode minner for meg, men synes også at  de har en slags gammeldags sjarm. Hva synes du?


 Denne gyngestolen ble laget på 60-tallet i Hattfjelldalen. Trekkene til stolen er det oldemor som har laget. I denne stolen blir det vell noen gyngestunder med lillegutt fremover tenker jeg. 


En gammel grønnmalt fotskammel med brodert trekk. Vet ikke hvem som har laget den.


Dette bildet er det sikkert bare jeg som ser skjønnheten i, men jeg har vokst opp med mange fine stunder hos besteforeldrenem mine under dette bildet. Så dette bildet er kanskje det som minner meg mest om de, og derfor MÅ det henge på veggen hjemme hos meg.


Her er bestemor sin garnkurv. Den er flittig i bruk. Den står på et lampebord som også er arvet fra besteforeldrene mine. Det er fra et sett på flere bord i ulike størrelser som jeg og søskenbarna mine delte mellom oss. Det største bordet har det eldste søskenbarnet mitt som stuebord og dette er vel det minste bordet.Denne stolen er en av de gamle kjøkkenstolene fra hytta vi i familien eier sammen. Hytta er oldeforeldrene mine sitt gamle hus. Onklene mine har ansvaret for vedlikeholdet og gjør en fabelaktig jobb med huset. Jeg skal lage et eget innlegg om "hytta" senere. Der har vi hatt veldig mange fine familiestunder og jeg har alltid sett på hytta som mitt andre hjem. Nå når jeg bor 50mil unna blir det sjeldent jeg får være der, så da er denne stolen det nærmeste jeg kommer.

Har du noen gjenstander med gode minner hjemme?

torsdag 26. april 2012

Min første dag i fødselspermisjon

Min første dag i permisjon og jeg prøver ut dette med å ta livet med ro (det er jeg ikke noe flink til). Jeg og Bianca lå i senga og slappet av og duppet helt til klokken 11 i dag. Deretter dusjet jeg, tok hårkur og kroppsskrubb før jeg lente meg tilbake i sofaen med frokost og Bonanza. Samboeren gledet oss med å komme hjem for å spise lunsj og etter han dro tilbake på jobb var jeg på litt shopping.


Jeg var på plantasjen og kjøpte spanske margeritter på tilbud. Lilla såklart !!


Så fant jeg denne nydelige matboksen i perfekt størrelse med masse fine og morsomme figurer på !!


Og denne praktiske skjeen med etui til lillegutt. Blir praktisk når han begynner med mat på glass o.l. og vi skal ut på farten.

Etter shoppingen kom solen frem, så nå sitter jeg på verandaen og koser meg mens Bianca veksler mellom å grave nye hull i hagen og bare ligge å sole seg. Jeg har tatt fram noen av de fine lyktene mine og så har jeg satt fram pelargoniene jeg plantet i helgen.


Denne i rosa, og...


denne i en herlig dus oransje/rosa farge.

Ha en fin dag! :)

onsdag 25. april 2012

Vår og permisjon..

I dag har jeg hatt min siste dag på jobb på et helt år !! Nå har jeg altså gått ut i fødselspermisjon. Skummelt.. Jeg er et sjikkelig arbeidsjern og stortrives på jobb, så det blir rart å ikke jobbe fremover, men jeg regner med at så snart lillegutt kommer til er jobben glemt. Så frem til han melder sin ankomst skal jeg slappe av, kose med hunden og forhåpentligvis få gjort noen småprosjekter her hjemme.

Til lunsj i dag ble jeg overrasket med at noen av mine søte, snille, beste kollegaer hadde bakt kake siden det var min siste dag. Jeg ble så utrolig rørt og takknemlig at det var bare så vidt at jeg klarte å holde tårene inne (jeg er et ordentlig følelsesmenneske). Dumme meg tok ikke bilde av kakene, men det var både sjokoladekake, gulrotkake og en kjempegod ostekake med blåbær på, mmmmm =D Jeg kommer til å savne disse flotte folkene, men jeg skal jo selvfølgelig besøke de og vise fram det lille nurket mitt når han kommer.

Ellers hadde jeg og Bianca en kjempemorsom skogstur i går. Vi gikk oss vill i skogen og kom hjem bløt, gjørmete og svett, men fornøyd og sliten. Og så har det begynt å blomstre i bedene mine. Disse blomstene har tittet frem. Noen som vet hva de heter?


I tillegg har fjorårets påskeliljeløker begynt å blomstre og det kommer opp både grønne blad og diverse skudd her og der. Lukten av at naboene (og nå også min kjære samboer) raker hagene sine er så herlig!! Det er VÅR !! Og i går fikk jeg til og med en humle på besøk i vinduskarmen. Ah.. så morsomt hvor mye lettere ting virker, gladere folk er og hvor mye ny energi vi får av våren. Det er bare rett og slett herlig!


Her ser du den noe voksduken min fra stoff og stil. Den har fine pastellfarger og lyser vårlig opp kjøkkenet vårt. På bordet står også den fine trekassen i blå/turkis farge som jeg bare MÅTTE ha på kremmerhuset for en stund tilbake. Men jeg har ikke funnet ut hva jeg skal ha oppi. Noen som har noen tips? Teksten på kassen betyr noe slikt som "livet i hagen", men jeg vil ikke la den stå ute å bli ødelagt i regnet.

Ha en fin onsdag videre!

tirsdag 24. april 2012

Heklet garnkurv

Da har jeg heklet en garnkurv etter inspirasjon fra bloggen "G-Anette's Kreativiteter". Innlegget hennes kan du se her. Jeg lagde min kurv en del større enn hennes og brukte nesten 5 nøster med eskimo garn. Min kurv ble ca. 30cm i diameter og 23cm høy. Jeg brukte en mørkegrå farge som var til overs etter et annet prosjekt, og da jeg gikk tom for det, ble det en mørk lilla kant fra et overskuddsnøste fra et annet prosjekt. Disse kurvene er kjempe anvendelige og kjempelett å hekle. Jeg brukte bare en kveld + litt til på min store kurv. Det blir nok flere slike i forskjellige farger og størrelser etter hvert :)

Det første jeg lærte meg å hekle var luer. Og de luene var faktisk basert på akkurat samme måten å hekle på som disse kurvene. Da startet jeg på toppen av hodet og utvidet en sirkel til ca passe størrelse og deretter heklet jeg vanlige fastmasker til ønsket lengde. Morsomt :)

mandag 23. april 2012

Jeg er så inspirert !

I helgen har jeg vært innom utrolig mange blogger og sett så sinnsykt mye fint og kreativt. Dette har inspirert meg noe voldsomt, så nå klør det i fingrene etter å sette i gang med nye prosjekter !! Men...jeg er høygravid så det setter jo sine begrensninger.. Jeg har derimot laget en liste over ideene mine, med litt tips og triks, så skal jeg sette i gang så snart det lar seg gjøre. Jeg har bare tre arbeidsdager igjen før jeg tar permisjon og da må jeg jo kunne fylle dagene med noen småprosjekter. Så bare vent å se ! ;)

Det er en del loppemarked til helgen her i Trondheim, så hvis formen tillater det så skal jeg ta meg en runde å se hva de har å by på. Jeg er ute etter en ny skjenk til stua, gjerne en jeg kan pusse opp litt. Ellers er det alltid spennende å se om man finner noen skatter eller bare kose seg med å se på alle de gamle tingene og de nesten hysteriske kvinnfolkene, hihi :)

Slenger med et bilde av min favorittkaktus. Den har så stilige blomster og fins i alle mulige farger.Ønsker deg en fiiiin uke ! :)

søndag 22. april 2012

Verdens herligste sjokoladekake !

Valentines day i år var en flott unnskyldning til å lage verdens beste sjokoladekake i hjerteform. Denne kaken er bare helt suverent god!! Det er sjokoladekake med sjokoladefyll og topping i flere lag. Mmmmmm...  Og så snill som jeg er så skal du få oppskriften her:Ingrediensene til kakebunnen:
3 store egg
3 dl sukker
2 ss kakao
2 ts bakepulver
3 dl hvetemel

Ingrediensene til sjokoladefyll/toppingen:
150 g smør
150 g lys kokesjokolade
200 g melis
2 egg
3 dl kremfløte 

Fremgangsmåte sjokoladefyll/topping:
Smelt smøret til sjokoladefyllet i en kjele og ta det av platen. Del opp kokesjokoladen i små biter og ha det i kjelen sammen med smøret. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Ha oppi melisen og bland til den har løst seg opp. Rør så inn eggene. Sett kjelen i kjøleskapet og la den stå over natten. Hvis ikke vil fyllet bli alt for rennende til å ha på kaken. Når du tar ut kjelen igjen vil det være ganske stivt, men fortvil ikke, det ferdige resultatet vil bli langt fra stivt. Stivpisk kremfløten og bland foriktig inn den avkjølte sjokoladekremen.

Fremgangsmåte kakebunn:
Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i eggedosisen. Hell røren over i en rund form (24cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 160 grader i 1 time. Bruk en kakenål eller lignende til å sjekke om kakebunnen er gjennomstekt eller om den trenger en liten stund til i ovnen. Avkjøl så kakebunnen helt i formen og del den i to/tre lag. Fordel sjokoladefylet mellom kakebunnene og fordel det over hele kaken i tillegg. Pynt eventuelt med høvlet sjokolade eller kakepynt. På bildet har jeg brukt kakepynthjerter siden det var valentines day.

Lykke til og nyyyyyt =)

lørdag 21. april 2012

Herlig med blomster!

Jeg lengter etter sommer og alt det den innebærer! Jeg elsker å plante blomster og pynte opp på verandaen med blomster og lykter o.l. og pusle rundt i hagen. I fjor var min første sommer med min egen hage og min egen veranda, og det var stas det !! 


Jeg har elsket denne planten siden første gang jeg så den, nemlig løytnantshjerte. Derfor var gleden stor da jeg fant den på gartneriet hjemme i Sandnessjøen i fjor sommer. Jeg lagde et eget blomsterbedd til denne da jeg kom tilbake til Trondheim igjen. Beddet rammet jeg inn med store steiner som jeg også tok med meg fra Sandnessjøen. Med andre ord kjørte jeg 50 mil med både blomster og stein i bagasjen.. Beddet kan jeg vise frem når det står i blomst i sommer.


Stemor er en klassiker så det har jeg hvert år, i alle mulige farger. Siden disse er ganske hardføre har jeg lurt meg til å plante noen ut i år allerede :) I tillegg blomstrer de igjennom hele våren og sommeren hvis de bare får litt vann i blant og hvis du kniper av blomstene etter hvert som de avblomstrer. Billig er de også! Bruker å kjøpe et par 10-pakninger på plantasjen når de er på tilbud om våren.


Disse fant jeg på midtsommeren en gang i fjor. Husker ikke hva de het, men de ble bare kulere og kulere utover sommeren da det stadig dukket opp nye skudd som bare blomstret i det uendelige med store tykke fine blomster. Vet du hva de heter?

I morgen skal jeg ta turen til plantasjen og kjøpe pelargonia på medlemstilbud. Det er også et must hver sommer, da det også er blomster som holder hele sommeren gjennom og blomstrer på nytt og på nytt. I tillegg bruker jeg å ha spanske margeritter, fuksia, lobelia og hva enn som tiltaler meg når jeg er innom plantasjen (som jeg er ofte om sommeren, de har jo is også ;) Så skal jeg vise fram verandaen og hagen etter hvert som sommer tar over.

tirsdag 17. april 2012

Koseklumpen min !

Jeg har en langhåret standard dachs som heter Bianca. Jeg hentet henne i Lillestrøm 1. august 2009 hos kennel Chirabida. Det er en kennel drevet av en meget seriøs og koselig dame og jeg var aldri i tvil om at jeg var sikret en godt oppdrettet hund hos henne. Vi går ikke på utstilling, men vi trener spor for skøy skyld, slik at Bianca får brukt sine naturlige instinkter i kontrollerte former. Og det ELSKER hun, og er utrolig flink til. Det er ikke tvil om at denne rasen er skapt for å jobbe selv om det er en liten hund i kroppen (men ikke i sinnet). Bianca er en typisk sta og sær dachs som sier klart fra hva hun mener og ønsker, men er samtidig veldig rolig og tillitsfull og en ordentlig koseklump ! Det finnes ikke noe bedre etter en slitsom dag som å komme hjem til et nydelig ansikt som er ekstatisk over å se meg, som alltid gjør noe sprell som får meg til å smile å le og som gjerne legger seg på sofaen i armkroken min for eviglange kosestunder. Det er heller ingen andre som gleder seg så mye sammen med meg for små og store gleder som hun ikke skjønner noe av, men er eier fornøyd er Bianca fornøyd. Et liv uten hund er ikke noe liv! Og et hjem uten hund er kun et hus. Det er heller ikke bare kos, men mye jobb, men jeg skal love deg at det er verdt alt arbeidet!!Her er Bianca ute i hagen en av de første dagene hun var hos meg.


Og her er hun 2 år etter, i fjor sommer.Og slik ligger hun i kveld som alle andre kvelder. Utstrakt på sofaen i uante hundetanker.

Ha en fin kveld videre!

tirsdag 10. april 2012

Heklet sikk sakk teppe


Jeg har heklet et sikk sakk teppe til den lille i magen. Det er ca. 80cm bredt og 1,5 meter langt. Det er heklet i mykt alpakka ull og jeg kan godt låne det selv i blant :) Det tok ca. en uke å hekle og er veldig enkelt med bare vanlige staver og luftmasker. Oppskriften kan du se her. Den var litt rar så jeg måtte bare ta utgangspunkt i oppskriften og hekle slik at teppet ble slik jeg ville ha det. I tillegg brukte jeg veldig mye mer garn enn det oppskriften tilsier, men heldigvis har jeg verdens snilleste pappa som sponset meg med de aller fleste nøstene. *gliiiiis*