søndag 22. april 2012

Verdens herligste sjokoladekake !

Valentines day i år var en flott unnskyldning til å lage verdens beste sjokoladekake i hjerteform. Denne kaken er bare helt suverent god!! Det er sjokoladekake med sjokoladefyll og topping i flere lag. Mmmmmm...  Og så snill som jeg er så skal du få oppskriften her:Ingrediensene til kakebunnen:
3 store egg
3 dl sukker
2 ss kakao
2 ts bakepulver
3 dl hvetemel

Ingrediensene til sjokoladefyll/toppingen:
150 g smør
150 g lys kokesjokolade
200 g melis
2 egg
3 dl kremfløte 

Fremgangsmåte sjokoladefyll/topping:
Smelt smøret til sjokoladefyllet i en kjele og ta det av platen. Del opp kokesjokoladen i små biter og ha det i kjelen sammen med smøret. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Ha oppi melisen og bland til den har løst seg opp. Rør så inn eggene. Sett kjelen i kjøleskapet og la den stå over natten. Hvis ikke vil fyllet bli alt for rennende til å ha på kaken. Når du tar ut kjelen igjen vil det være ganske stivt, men fortvil ikke, det ferdige resultatet vil bli langt fra stivt. Stivpisk kremfløten og bland foriktig inn den avkjølte sjokoladekremen.

Fremgangsmåte kakebunn:
Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i eggedosisen. Hell røren over i en rund form (24cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 160 grader i 1 time. Bruk en kakenål eller lignende til å sjekke om kakebunnen er gjennomstekt eller om den trenger en liten stund til i ovnen. Avkjøl så kakebunnen helt i formen og del den i to/tre lag. Fordel sjokoladefylet mellom kakebunnene og fordel det over hele kaken i tillegg. Pynt eventuelt med høvlet sjokolade eller kakepynt. På bildet har jeg brukt kakepynthjerter siden det var valentines day.

Lykke til og nyyyyyt =)

2 kommentarer:

  1. Hei.
    Takk for hyggelig kommentar :)
    Garnet jeg har brukt er kjøpt på spar kjøp.
    Gjesdal bomulls garn. Mange spreke farger og fin pris!

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentarer :)