mandag 20. august 2012

Brettekort

Her er et enkelt men veldig morsomt brettekort du kan lage selv:


Her er et julekort jeg lagde i fjor. I midten er det plass til å skrive det en måtte ønske.


Her er ett nostalgisk bursdagskort.


Og her er ett barnslig bursdagskort.

Mulighetene er uendelige og trinnene er enkle:


Bruk vanlig hvit scrapbookingkartong på 30x30cm.
Del det i to.
Marker med blyant på 5, 10, 20, og 25 cm.
Bruk en preger for å lage brettekant.
Bruk deretter skjærebrett for å kutte papiret fra den første til den siste brettekanten ca. 3,5 cm  fra øverste og nederste del av kortet.
Brett.
Klipp og lim etter eget ønske.
Jeg bruker ulike syrefrie scrapbookingpapir med mønster, stempler, blomster, hva som helst.
Du kan også bruke bånd for å knyte brettekortet i lukket avstand. Kan lage ett og vise frem en annen gang.

Lykke til hvis du vil prøve :)

onsdag 8. august 2012

En sniktitt inn på soverommet

Samboeren min var så snill at han malte soverommet vårt mørk lilla da vi kjøpte leiligheten vår for et par år siden. Fargekoden fant vi i en utstilling på ikea. Vi var veldig spente på om det ble for mørkt og sært, men vi ble fornøyd begge to. Listene ble så lyse i hvitt slik som de er i resten av huset, så de malte han i restemaling etter gangen vår som er i fargen "marrakech". På bildet over er det noen små sniktitt fra soverommet;
¤ Min tøydukke Anna som jeg hadde da jeg var liten. Hun sitter på et treskrin som faren min hadde da han var liten.
¤ Den fine hjorten min (149 kr på kid) som jeg bruker å henge noen av mine alt for mange smykker på.
¤ En liten koffert fra kremmerhuset og noen fine trefigurer som lillegutt har fått.
¤ Over sengen vår henger det et stort lerretsbilde av hunden vår, som samboeren min har knipset. I sengen ligger originalen.
¤ Nattbordet mitt som jeg fant på en bruktbutikk og malte hvit og skiftet knotter på.
¤ Et lite skrin som jeg fikk av samboeren min en gang (vi har vært sammen siden jeg var bare 15.
¤ Uroen jeg lagde til lillegutt mens jeg gikk og ventet på hans ankomst. Den henger over sengen hans. Han er enda så liten at han sover på vårt soverom. På veggen henger den fine vimpelen som Linda med denne bloggen har laget til han.
¤ Vi har desverre ikke råd til skyvedørsgarderobe, så de kjedelig hvite klesskapene som fulgte med leiligheten fikk tidlig litt pynt i form av vegg klistermerker og nye knotter.
¤ Lillegutts første bamse (fra bestefar) som sitter i senga hans og passer på.
¤ På en kommode blant alle smykkeskrinene mine (jeg har mange øredobler og smykker - bare juggel), står en ikeakrukke med armbånd.

Ellers har vi masse støv! Det kommer fortere enn jeg rekker å vaske, men det har sikkert dere også til tross for de fine og gjennomførte rommene dere viser frem i blogglandia ;)

mandag 6. august 2012

En liten titt i hagen

Med høygravid mage på våren og nyfødt tass på sommeren, så har jeg ikke fått plantet så mye blomster og satt ut melkespann og alt dillet jeg har ute om sommeren i år. Men noe blomster og dill har det allikevel blitt.
Fra venstre til høyre, øverst til nederst:
¤ En delfin henger på veggen (delfiner ble tidlig en "ting" i forholdet til meg og samboeren)
¤ Favorittblomsten min om sommeren; løytnantshjerte. Jeg lagde eget blomsterbedd til den i fjor sommer, og nå har den allerede tatt fullstendig overhånd der.
¤ Hasselnøtt treet vårt. Det kommer hasselnøtter på det, men jeg synes egentlig at det ser litt trist ut. Skal det være slik mon tro?
¤ Stemorsblomster i alle mulige farger fra vår til høst. Enklere og mer langvarig blomst finnes ikke!
¤ Lys rosa peoner i massevis. Fine å ta med inn å sette i vaser om sommeren.


Fra venstre til høyre, øverst til nederst:
¤ Noen gule blomster i beddet mitt. Vet ikke hva de heter. De er litt rare, men bryter opp alt det rosa og lilla ellers rundt om på verandaen og i hagen.
¤ En snegl som ønsker deg velkommen mellom spanske margeritter i noen flotte potter jeg fikk på salg til 29 kr stykket på kremmerhuset i vår.
¤ En lys rosa søt blomst på kjempelang stilk. Vet ikke hva denne heter heller. Vokser i beddet.
¤ To harepuser som begynte å bli overvokst da jeg tok bildet. Nå ser vi de nok ikke igjen før beddet visner til vinteren.
¤ En sjøhest pryder veggen.
¤ Spanske margeritter her og der. Lilla såklart.

I tillegg har jeg dråpefuchsia hengende ned fra taket over rekkverket og noen pelargonia rundt om kring. Så har jeg både melkespann og sinkbalje og litt forskjellig som pryder hagen til vanlig, men det har ikke fått kommet ut i år desverre. Ny sommer til neste år :) Vi har en kosekrok med tak på verandaen, med fuglebad og utemøbler i kunstrotting. I tillegg har vi en veranda uten tak og en liten hageflekk med blant annet et kirsebærtre og lilla syrin. Det får dere se en annen gang.

torsdag 2. august 2012

Elgen Helge


I dag ble jeg ferdig med mitt siste hekleprosjekt. Og denne karen ble stooooor! Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke og ble ganske overrasket da jeg innså hvor stor den ble.. Eneste avviket er at jeg har heklet øyne og nese istedet for å sy på filt. Selv om den er stor så er det raskt gjort, da den består av 98% fastmasker. Oppskriften finner du her og den kommer fra denne danske bloggen. Jeg gjorde som det sto i oppskriften og kjøpte en billig pute på jysk til fyll, men var nok litt uheldig med valg av pute, for elgen ble så myk at hornene ikke vil stå. Så det må jeg finne på en lur løsning når den skal henges opp. Jeg heklet en lenke av løsmasker bak på hodet for å henge den opp med.


Elgen skal få henge som trofe på rommet til lillegutt når han flytter inn dit.

Hunden vår Bianca synes det var en interessant sak, men så littegrann skeptisk på den, hihi..

onsdag 1. august 2012

8 nye scrapbooking-kort

Her om dagen kom det en pakke fra bikuben dumpende ned i postkassa mi (Det vil si hentelappen..). Der var det Martha Stewart punchere, rosepynt, perlestickers, et nytt stempel, metallicark og litt annet snacks. Desverre må det vente på å bli brukt til jeg kommer hjem fra ferie. MEN, jeg klarte ikke å la alt ligge å vente, så jeg har laget 8 kort fra et såkalt "card kit". Det er pakker du kan kjøpe med alt du trenger til å lage et visst antall kort; mønsterark, chipboard stickers, konvolutter, rub ons osv i tillegg til designforslag. Disse kitene synes jeg er så greie å kjøpe når lysten til å lage kort er til stede men inspirasjonen og ideene mangler. Jeg får bestandig masse ideer og inspirasjon når jeg først kommer i gang, også blir det alltid til overs litt bonusmateriale etter kortene er laget. Og om du ikke er så kreativ selv, men ønsker å gi noen et hjemmelaget kort, så passer slike kit perfekt. Så det er gøy! Nedenfor ser du de 8 kortene jeg laget denne gangen. Neste gang skal jeg vise dere noen brettekort som du enkelt kan lage selv.



Ha en fin kveld! :)