tirsdag 2. oktober 2012

Familiehytta vår

Familien på mors siden min eier en stor tomt sammen. Der står huset som oldeforeldrene mine bodde i. Det huset bruker vi som hytte. De fleste gode minnene fra barndommen min er fra hytta. Hver påske samlet hele familien seg der. Da fisket vi, akte, kjørte snøscooter og koste oss inne med god mat og spill. Gjerne fire stykker på hvert soverom. Huset består av to etasjer. I andre etasje er det fire soverom. I første etasje har vi et stort kjøkken, lite bad, og en koselig stue. 


Det er som du skjønner et veldig gammelt hus, men onklene mine har tatt godt vare på det. De er ekstremt dyktige selvlærte håndverkere. For noen år siden bygde de ut huset slik at vi fikk bad med dusj (det var luksus det!). Siden det er mest den ene onkelen min og hans familie som er der oppe nå (det er kun de som bor i nærheten nå), så har de tatt over huset, men vi andre får heldigvis være der så mye vi vil. Så denne onkelen min har vært så dyktig å bygd både veranda og badstu.

Den andre onkelen min og kjæresten har bygd seg hytte (helt selv faktisk!) på oversiden av vår. Ved siden av vår hytte ser du det gode gamle skøtet/uthuset. Huset mamma og onklene mine vokste opp i, stod på høyre side av hytta, men det brant desverre ned når de va ungdommer. Da de var barn var dette en gård, med blant annet hester. Åkeren blir faktisk fortsatt pløyd hvert år. Så er det både potetåker og jordbærland der.Dette var mitt andre hjem før, og hadde jeg ikke bodd så langt unna så skulle jeg fortsatt vært der ofte. Det er så fantastisk for både kroppen og sjela og være der oppe i stillheten og den vakre naturen. Det er uendelige turmål både sommer og vinter. Både to- og firbeinte stortrives på hytta!


Mens onkelen min snekrer, pynter "tanten" min som du ser på bildene over her. En gammel vask funker fint som blomsterpotte under kjøkkenvinduet, og en gammel båt står i hagen fylt med blomster og pyntefrosker.


Ved ytterdøra henger det hageredskap over navnene til onkel, tante og søskenbarna mine. En del av det gamle interiører pynter også opp.

På den ene siden av hytta ser vi mot åkeren og lille Røssvatnet. På andre siden ser vi selve Røssvatnet.

Det er nok mange forfedre som går igjen der oppe. Vi hører de ihvertfall stadig vekk. Men siden det er familie så er de ikke så skumle. "De underjordiske" derimot skal man passe seg for! De står faktisk beskrevet i gamle (offisielle) bøker. Det er rødkledde underjordiske folk. Jeg skal se om jeg finner historien om dem til et annet blogginnlegg.

Har du et sted som betyr mye for deg?

4 kommentarer:

 1. Så kooooselig<3 De underjordiske ja:D Husker Bestefar fortalte historier om dem til oss barna, da vi var på hytta i Botn..Skrekkblandet fryd det ja:)) Heldig du som har et sånnt idyllisk sted å dra til:) Minner meg på hvor mye jeg ønsker meg hytte!

  SvarSlett
 2. Hei høpp!

  ÅÅÅÅ for et nydelig sted:)Ønsker meg egen hytte;)

  Mamma har hytte som vi kan låne når vi vil.Har hatt alle mine ferier der ute,og det er koselig å nå ta med mine barn dit...Men ønsker meg min egen...Kanskje når min mann er ferdig student om 2,5 år:)

  Nyt uken!

  Klem
  Linda:)

  SvarSlett
 3. Så koselig:) Barndomsheimen der mamma og pappa fortsatt bor, i Sandnessjøen - det stedet betyr mye for meg!
  Artig at du likte fargeklatten på veggen min;)
  GOD HELG!
  klem

  SvarSlett
 4. Hei høpp!

  Ja de lyser så fin t bare elsker min nye happy light:)

  Fin helg til deg:)


  Klem

  Linda:)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentarer :)