lørdag 3. november 2012

Kanelsnurrer


Jeg er veldig glad i å bake, men har hatt en lang bakepause nå pga svangerskap og kolikk. Nå derimot er bakelysten tilbake, så forrige helg fylte jeg opp fryseren med hjemmebakte kanelsnurrer. På bildet nyter jeg en fersk kanelsnurr med en kopp te i verdens fineste mummikopp :)

Hvis du vil bake slike er oppskriften følgende:

Til ca. 12 store kanelsnurrer (jeg fylte to brett med litt små istedet;) trenger du:
- 3 1/2 dl melk
- 1 egg
- 1 pakke gjær for søte deiger (jeg bruker tørrgjær)
- 100 g sukker
- 150 g romtemperert margaring/meierismør
- 2 ts kardemomme
- ca. 700 g hvetemel
- ekstra mel til utbaking
- 1 egg til pensling
- kanel, sukker og smør til fyll (jeg pøser på med masse;)

Gjør slik:
Varm melken til ca. 37 grader.
Rør/smuldre gjæren i melken og tilsett sukker, egg, kardemomme og halvparten av melet.
Arbeid deigen godt i kjøkkenmaskin.
Tilsett gradvis resten av melet og det romtempererte smøret i små biter.
Arbeid deigen til den er helt smidig og slipper bollen.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhandkle, og la deigen heve til dobbel størrelse (jeg bruker å sette den på varmegulvet på badet;).
Ha deigen på et melet underlag og form deigen til en tykk pølse.
Kjevle så deigen til et rektangel.
Smør leiven med smør og dryss på ønsket mengde kanel og sukker (masse;).
Rull sammen leiven som en rullekake og del den i 12 like store biter (evt. mange små slik jeg gjorde denne gangen;).
Legg snurrene på et stekebrett på bakepapir.
Pensle med  sammenpisket egg.
Dryss på perlesukker hvis du ønsker det.
Stek snurrene midt i ovnen på 200 grader i ca. 15. minutter.

Mmmmmmmm...godt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på kommentarer :)