lørdag 3. mars 2012

Selbuvotter

Jeg har alltid elsket urnorske strikkemønster, spesielt selbumønster. Jeg har ønsket meg selbuvotter hele livet, men var 19 år gammel før jeg endelig fikk mitt første par. Det var stemoren min som fikk en kollega til å strikke et par i bursdagsgave til meg. Å strikke et par selv har jeg sett på som helt umulig, men så fikk jeg en oppskrift av et søskenbarn og litt veiledning og da viste det seg at det er jo lett !! Åh så lykkelig jeg ble =D Så jeg oste av stolthet da jeg kunne vise frem mitt første par selvstrikkede selbuvotter i min yndlingsfarge (såklart): LILLA ! Nå er de litt rufsete etter en lang vinter, men krute god.


Så har det seg slik at jeg har en liten gutt i magen, og han skal selvfølgelig få selbuvotter han også!
Så nå har jeg strikket et par søte små selbuvotter med baby soft garn fra nille. De er kjempemyke og uten tommel. Så da er i hvert fall en ting klart til neste vinter :)


Jeg har fått oppskrift på russesokker/selbusokker hos en kollega på jobb, så nå blir det snart sokker som matcher de lilla vottene mine :) Så håper jeg at jeg en dag får til å strikke ullgensere og kofter i selbumønster, men DET må være vanskelig det!

fredag 2. mars 2012

En forsmak på våren !

I det siste har det vært regn, regn og atter regn her i Trondheim, men i dag og i går fikk vi en stund med SOL. Og ikke bare lyste den opp omgivelsene men den VARMET. Det luktet jord og gress og i dag la jeg merke til at det har begynt å SPIRE både i parken utenfor jobben og i beddet mitt. Det er så HERLIG!! Hunden min Bianca var en tur i hagen og solte seg i dag og luktet på de snøfrie flekkene med stor iver. Det er utrolig hvor glad og positiv vi mennesker og dyr blir når solen titter frem :) Fuglene synger og alt i hverdagen virker så mye lettere. Våren er uten tvil den HERLIGSTE årstiden vi har synes jeg !

I dag traff jeg på verdens hyggeligste leverandør av bakervarer!! Gravid som jeg er så må jeg ha noe søtt til kaffen på en fredag ettermiddag, og i dag var det berlinerboller jeg hadde bestemt meg for. Så frustrasjonen var stor da jeg kom på butikken til en hylle tom for berlinerboller. Men så var det heldigvis en mann og fylte på brød og liknende som måtte ha lagt merke til surtruten min (og magen?) som spurte hva jeg savnet. Og da jeg sa det så åpnet han en STOR eske med BERLINERBOLLER til meg. Så nå skal jeg kose meg med kaffe og berlinerboller. Tusen takk til den koselige mannen på rema 1000 for det =D

Så ønsker jeg alle en god helg!