lørdag 30. mars 2013

Påske !

Mørket har senket seg over Helgeland for i kveld. Påsken så langt har inneholdt både mengder av snø og strålende sol. Vi har spist (alt for mye) god mat og annet godt, vært ute på tur og grillet pølser og hatt påskequiz. Lillegutt hopper over 6 tenner og går rett på ettårsjekslene allerede. griner hver ei natt og er klar for å starte dagen i 5-6 tiden. Påsken skal jo ikke soves bort!

Det er altså ingen mulighet for å komme slank og utsovet fra påskeferie. Men vi koser oss ;)

Hva gjør du i påsken? Håper uansett du koser deg! :)

En gal liten påskekylling ønsker deg god påske ;)

Innlegget er skrevet med blogger app'en..

mandag 25. mars 2013

Gode og dårlige nyheter

Den gode nyheten er at jeg endelig kan ha følgere på bloggen igjen (hvis noen ønsker det :)

Den dårlige er at jeg ikke klarer å finne ut av den nye visningen fra ipaden, så bloggen får pusses opp etter påskeferien.

Akkurat nå har jeg sett solen stå opp over Dønnamannen. Lillegutt skulle stå opp 0550 i dag, til tross for over en times gråting i natt. Han klager allikevel over at han er trøtt.. Ikke enkelt altså.. Bikkja derimot sover omtrent 23 timet i døgnet..

Legger ved et bilde av utsikten fra stua akkurat nå.

Ha en fin dag!

Innlegget er skrevet med blogger app'en..

søndag 24. mars 2013

Tøffeltull

For noen år siden fikk jeg et par tovete tøfler hos pappaen min i julegave. De var køpt på den årlige håndarbeidsmessen hjemme i Sandnessjøen. Disse tøflene har jeg brukt nesten hver eneste dag, året rundt. Derfor er de nå blitt så hullete at de er langt forbi det som reddes kan..

Med noen nøster Drops Eskimo jeg hadde liggende, strikket jeg i alt for full fart et nytt par tøfler fra garnstudio.com. Med hastverk, trøtt tryne og ammetåke leste jeg såklart ikke oppskriften ordentlig, og endte opp med feil på den første tøffelen. For å ikke irritere meg grønn pga det, strikket jeg neste tøffel rett men omvendt i fargene, og sydde på en kant rundt feilen på den første tøffelen. Da er begge feil og stygg, og siden de er til meg selv er det ikke så nøye. Bedre lykke neste gang ;)

Enkel å strikke men må ha tungen rett i munnen når de skal monteres!

Jeg brukte denne oppskriften: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=109&d_id=57&lang=no

Vi får se om det blir en heklet kant når jeg kommer hjem til heklekrokene mine, men sjangsen er veldig stor for at jeg tar meg bedre tid til et par fine tøfler i stedet.

Det var alt håndarbeidet som ble gjort denne uken. Vi reiste hjem til Helgeland på påskeferie på torsdag. Lillegutt sliter med tenner (tror jeg) og holder meg våken om natten med et lurveleven.. Så med det og været får vi se om det blir noe hyttetur på oss i påsken. Hvis ikke får vi ordne bål og aking og annet kos her hjemme istedet (uansett vær).

Hva er dine planer i påsken?

Innlegget er skrevet med blogger app'en..

søndag 17. mars 2013

Babyer skal sove på ryggen!

Har du lest denne (http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Tusenvis-av-barneliv-er-reddet-av-radet-om-a-legge-babyer-pa-ryggen--7148228.html#.UUYul4y9KSM) artikkelen?

Tenk at en slik detalj i et spedbarns hverdag kan bety forskjellen mellom liv og død!

Dette er et tema jeg får frysninger av, og som jeg helst unngår å snakke om. Men det er viktig å vite hvilke små forskjeller man kan gjøre for å sikre barna sine en (god) fremtid!

Både når jeg gikk gravid med lillegutt og i ettertid, har jeg fått mange kommentarer og hørt mange meninger om "dagens regler" rundt små barn. Spesielt fra generasjonen over meg.

I dag er det mange anbefalinger fra både helsedirektoratet og andre instanser om hva som bør unngås og hva som bør gjøres for at barna ikke skal ta skade/dø både inni magen til mor og utenfor. Dette er noe som får mange til å si "det vokste da opp barn før også" og "folk er jo helt hysteriske og paranoide i dag". Slike kommentarer er noe jeg kjenner jeg reagerer veldig sterkt på.. Anbefalingene kommer fra år med forskning og er ikke dumme påfunn fra folk som kjeder seg! Når små endringer i hverdagen gjør det MYE mer sikkert at barna våre får en fremtid, hvorfor i all verden skulle vi ikke gjøre de da?

I artikkelen jeg henviser til i starten står det om tiltaket alle som har blitt foreldre de siste årene har lagt merke til - nemlig bodyene som deles ut med ordene "denne siden opp" trykket på magen. Det at de aller fleste spedbarn i dag sover på rygg har faktisk reddet flere tusen barn fra å dø av krybbedød!

Ja det vokste opp barn før også, men hvis de hadde den kunnskapen vi har i dag, ville det vokst opp enda flere barn før!!

Og når forskning viser at risikoen for krybbedød minker med rundt 90% når babyene sover på madrasser som puster istedet for feks en vanlig skumgummimadrass, hvorfor skal vi da velge å la de sove på noe annet?

Jeg har mange slike eksempler.. Og jeg følger anbefalningene! Det gjør meg allikevel hverken paranoid eller hysterisk. Jeg griner ikke hvis vi er på overnattingsbesøk hos noen med "vanlig" madrass, eller hyler forskrekket hvis noen gir lillegutt en slurk vanlig melk selv om det anbefales å ikke gi barna det før de er over året. Da hadde jeg vært hysterisk!

Alle gjør hva de mener er best for sitt barn. Alle andre kan respektere det. Det er min anbefaling ;)

Innlegget er skrevet med blogger app'en..

onsdag 13. mars 2013

Vårsmak..

Alt for mye fint i vårkatalogen til Princess ! Butikkene bugner av friske farger, og jeg klør etter å fornye både hjemmet og garderoben. Underlig hvilken effekt våren har år etter år.

Men ute har vi rundt 10 minusgrader, masse snø og sol fra skyfri himmel i dag.

Har våren tittet frem hos deg?

Skrevet med blogger app'en..

tirsdag 12. mars 2013

I kveld...

...er jeg alene hjemme (dvs, lillegutt sovende i senga si og bikkja sovende ved siden av meg på sofaen).

Så i kveld har jeg rekt opp halsen på høstvesten jeg viste i forrige innlegg, strikket en ny i en pinnestr større og feller nå av for tredje gang denne runden. Etter å ha gått opp enda en pinnestr og prøvd garnstudios forslag til både avfelling på vrangbord og elastisk avfelling, endte jeg opp med god gammeldags avfelling. Så får vi se hva lillegutt sier i morgen. Forhåpentligvis kan han gå påsken i møte med ny vest ;)

I posten i dag kom det en haug korte strikkepinner av bambus i 15 ulike str. Så nå er det ingen grenser for hva jeg kan strikke fremover ;)

Ha en fin kveld!

Innlegget er skrevet med blogger app'en..

mandag 11. mars 2013

Strikkede gaver

Før jul var jeg med i "hemmelig kalendervenn" gjennom en gruppe på facebook. Min hemmelige venn har en datter som er like gammel som lillegutt, så jeg måtte selvfølgelig lage noen pakker til henne også:

Ett par baby selbuvotter strikket på pinne 2,5 og 3 (tror jeg). Det lilla er Silja og det rosa er Babyull.

Og ett par baby boots med "jenteknapper". Også i Silja.

Mottakeren var veldig fornøyd og jeg fikk brukt opp litt restegarn. Det er så morsomt å glede andre og så blir jeg jo litt stolt i strikkehjertet ;)

Høstvest

Selv om det nærmer seg vår, så har jeg strikket Pickles sin høstvest til lillegutt.


Den er strikket etter oppskriften i str. 1 år. Grunnfargen og hvitfargen er Pickles sitt Abuelita Baby Merino, mens grønn- og blåfargen er  baby merino fra Nille.

Vrangbord og glattstrikk i eviglange cm på små pinner er gørr kjedelig, men mønsteret var veldig morsomt å strikke. Det kalles daisy og det er første gangen jeg prøver det. Enkelt, morsomt og såååå fint!

Jeg valgte farger som jeg mener en jente også kan bruke, sånn i tilfelle det skulle komme en jente å arve vesten en vakker dag.

Vesten er veldig myk og god og tøyelig, men jeg slet (og sliter fortsatt) med halsen. Jeg prøvde å felle av halsen hele tre ganger før jeg sa meg fornøyd. Da hadde jeg gått opp 2,5 pinnestr og felt av så løst jeg bare kunne. Allikevel måtte jeg rive den opp (!) bak for å få den over hodet på lillegutt. Og han er en liten gutt ifølge statistikken. Så vesten ligger nå og venter på å bli rekket opp igjen og skal strikkes på nytt med større pinner (sukk).

Men jeg synes selv at vesten ble veldig fin, og lillegutt gjorde den så klart enda finere ;)