lørdag 13. oktober 2012

Helg igjen !

Det er helg folkens!

Jeg er desverre litt tufs i dag, men hvis formen stiger utover dagen har jeg planer om å bake litt.

Lillegutt har holdt et leven de siste kveldene med nesten kolikktendenser igjen.. Vet ikke hva som plager lille gutten vår, men nå sover han søtt i vogna si, så håper vi at denne kvelden og fremtidige kvelder blir bedre.

Lillegutt fikk smake sin første skje med grøt i går. Han gapte stort og var kjempeinteressert og nysgjerrig på dette nye. Noen morsomme grimaser fikk vi også, hihi.. Mye spennende som skjer med lille stjerna mi nå :)

Her er det høstsol og herlige farger ute, så min kjære er ute på jakt etter bilder til en høstheader til meg *glis*  


Er egentlig bare innom for å ønske alle en riktig god helg!

fredag 12. oktober 2012

Fornyelse i stua

Leiligheten vi bodde i før var på 96 kvm og hadde to stuer faktisk! Så når vi flyttet til leiligheten vi bor i nå som er ca. 72 kvm, så ble det litt overmøblert her. Vi har solgt unna litt og litt, og etter 2 år føler jeg endelig at det begynner å bli litt mer levende her. Selv om det enda er en lang vei å gå. Det går litt sakte når man har dårlig råd og det finnes så mye en gjerne skulle hatt..

I vinter byttet vi ut den store mørke grå 2+3 seter sofaen vår med en mindre lys grå hjørnesofa med "skjesalong" (høh?). Det var herlig! Hele stua ble lysere og vi følte vi fikk et haaav av plass. Neste ut var den store mørke ikeakommoden vår. Den ble byttet ut med en liten furuskjenk som jeg malte hvit og skiftet knotter på (det kan du se her). Igjen følte vi at stua ble kjempestor, hihi.. Nå har vi solgt det mørke brune stuebordet og lampebordet vårt også, og skiftet det ut med et hvitt lite stuebord i stedet. I tillegg fikk vi ommøblert, så nå begynner det endelig å bli pusterom i stua vår.
Her er stua sett fra kjøkkenet. Rotete og masse å snuble i!


Nok å snuble i her også..Nå er det litt mindre å snuble i! Vuggen til lillegutt har vi plassert der lampebordet sto før, så nå er babygymen under vinduet istedet for rett foran kjøkkenet. Det hvite bordet er myyyye mindre og gjør stua mye lysere. Kurvene under bordet gjemmer masse blader og annet rot som før sto i en kurv på gulvet. Så nå er det litt bedre plass her, selv om det fortsatt er litt overmøblert. Vuggen setter vi inn på lillegutt sitt rom når det er ferdig (har nemlig bestemt oss for å pusse opp et annet rom til han..), så da får gyngestolen flytte inntil veggen. Og plutselig er vel lillegutt for stor for babygymen også. Fy så fort tiden går!

Vi har aldri helt funnet ut hvordan vi skal ha det på veggene her. De mørke ikeahyllene er vi veldig lei av, og  bildene til venstre er litt dumt plassert, men de skjuler noen stygge merker fra de forrige eierne så det er liksom ikke bare å flytte på de heller.. Den store tomme delen av veggen over sofaen, venter på at vi skal finne et bilde vi liker som kan henge der. Eventuelt kanskje et fint lerret av lillegutt etter hvert? Inntill videre henger det et ensomt fuglebur på drivved der.

Resten av stua skal dere få se en annen gang. Håper vi får skiftet ut og kvittet oss med litt der også.

Og rydding og pynting av bildene, det har jeg ikke peiling på slik som dere proffe bloggere.... ;)

tirsdag 2. oktober 2012

Familiehytta vår

Familien på mors siden min eier en stor tomt sammen. Der står huset som oldeforeldrene mine bodde i. Det huset bruker vi som hytte. De fleste gode minnene fra barndommen min er fra hytta. Hver påske samlet hele familien seg der. Da fisket vi, akte, kjørte snøscooter og koste oss inne med god mat og spill. Gjerne fire stykker på hvert soverom. Huset består av to etasjer. I andre etasje er det fire soverom. I første etasje har vi et stort kjøkken, lite bad, og en koselig stue. 


Det er som du skjønner et veldig gammelt hus, men onklene mine har tatt godt vare på det. De er ekstremt dyktige selvlærte håndverkere. For noen år siden bygde de ut huset slik at vi fikk bad med dusj (det var luksus det!). Siden det er mest den ene onkelen min og hans familie som er der oppe nå (det er kun de som bor i nærheten nå), så har de tatt over huset, men vi andre får heldigvis være der så mye vi vil. Så denne onkelen min har vært så dyktig å bygd både veranda og badstu.

Den andre onkelen min og kjæresten har bygd seg hytte (helt selv faktisk!) på oversiden av vår. Ved siden av vår hytte ser du det gode gamle skøtet/uthuset. Huset mamma og onklene mine vokste opp i, stod på høyre side av hytta, men det brant desverre ned når de va ungdommer. Da de var barn var dette en gård, med blant annet hester. Åkeren blir faktisk fortsatt pløyd hvert år. Så er det både potetåker og jordbærland der.Dette var mitt andre hjem før, og hadde jeg ikke bodd så langt unna så skulle jeg fortsatt vært der ofte. Det er så fantastisk for både kroppen og sjela og være der oppe i stillheten og den vakre naturen. Det er uendelige turmål både sommer og vinter. Både to- og firbeinte stortrives på hytta!


Mens onkelen min snekrer, pynter "tanten" min som du ser på bildene over her. En gammel vask funker fint som blomsterpotte under kjøkkenvinduet, og en gammel båt står i hagen fylt med blomster og pyntefrosker.


Ved ytterdøra henger det hageredskap over navnene til onkel, tante og søskenbarna mine. En del av det gamle interiører pynter også opp.

På den ene siden av hytta ser vi mot åkeren og lille Røssvatnet. På andre siden ser vi selve Røssvatnet.

Det er nok mange forfedre som går igjen der oppe. Vi hører de ihvertfall stadig vekk. Men siden det er familie så er de ikke så skumle. "De underjordiske" derimot skal man passe seg for! De står faktisk beskrevet i gamle (offisielle) bøker. Det er rødkledde underjordiske folk. Jeg skal se om jeg finner historien om dem til et annet blogginnlegg.

Har du et sted som betyr mye for deg?

mandag 1. oktober 2012

Oktober !

God formiddag!

Da er det blitt oktober allerede. Tiden går alt for fort! Lillegutt er 4,5 mnd nå og lærer stadig noe nytt. For eksempel i går, satt han i fanget til pappa'n sin. Når jeg satte meg ved siden av de, vred lillegutt seg over på siden og strakte armene mot meg mens han laget en hylelyd. Ikke tvil om at han ville over til "matmor" nei. Og i sta når vi tuslet rundt i stuen hoppet han plutselig framover med hele overkroppen mot uroa over vugga si. Så nå ligger han blid og fornøyd oppi der og koser seg. Morsomt at han kan vise litt hva han vil, så blir det ikke bare gjetting fra vår side.

I dag kommer det folk innom for å hente ting jeg har lagt ut på finn.no. Så da blir det litt fornying i stua her. Spennende! Jeg bruker vanligvis ikke kvitte meg med ting før det er så ødelagt og slitt at jeg ikke har noe valg. Mer om det senere ;)

Nå som det er høst har jeg tatt naturen litt inn i stua.


På det ene lysfatet mitt har jeg et krakelert glass med små kongler i. Flere kongler er spredd rundt i stua. Både selvplukkede og kjøpte på kremmerhuset.


På veggen over sofaen henger drivved plukket hjemme på Helgeland med et lite fuglehus fra kremmerhuset. Det mangler noe synes jeg, men har ikke kommet på hva enda.


På skjenken i stua har vi en (glass)burugle.Det fine glasset fikk jeg i bursdagsgave i år hos en god venninne. Vil ha noe fint inni den, men har ikke funnet ut hva enda. Har du noen tips? Inntil videre ler jeg godt av ugla mi :)

I tillegg til fornying av stua skal vi pusse opp soverom til lillegutt. Så da blir det noen interiørinnlegg på bloggen med før og etter bilder fremover. Gleder meg til vi er ferdige :)

Nå skal jeg ut og trille og trimme den tjukke hunden min, hihi :)

Ha en fin mandag!