søndag 30. september 2012

Heklede tøfler til baby


Disse babytøflene heklet jeg til lillegutt før helgen.
Oppskriften fant jeg her etter et kjapt søk på google.
I oppskriften står det bare at det skal brukes et "tykt" garn.. Hva det vil si vet jeg ikke, så jeg tok to tråder Drops Alpakka og heklenål 3,5mm. De ble tette og varme og myke. Jeg heklet de i str. 12 måneder så de er litt store enda siden lillegutt er 4,5 mnd, men de er nok alt for små når han har blitt 12 måneder! Jeg sydde på to treknapper med bamse på.


Lillegutt har allerede tatt de i bruk og ble så fin atteh :)
Jeg skal prøve meg på et par til i en annen farge, men har noen andre prosjekter i kø før det.

Helgen har gått til å fylle opp kjøleskapet og rydde ute og inne. I tillegg har det da blitt tid til litt filmkos og godterispising også selvfølgelig.

Ha en fin søndag kveld!

torsdag 27. september 2012

Mine siste bruktfunn

Jeg er ny på dette med loppemarked. Men guri malla så morsomt det er! Både det å finne små skatter og se på alle folkene og tingene som folk gir bort. Jeg er ikke av de som står først i køen en halvtime før de åpner. Jeg er heller den som kommer tuslende inn et par timer etter åpningstid og bare subber rundt og titter. Men av og til finner jeg da noe, og her er de siste tingene jeg har kjøpt:

Denne lille kaserollen fant jeg på bruktbutikken hjemme i Sandnessjøen. Perfekt til å smelte smør i.

Denne syntes jeg var litt morsom, så nå får ikke gubben lov til å være morragretten nå mere ;)

Denne fant jeg på fretex. Jeg elsker stjerner og kaller sønnen min for "stjerna mi", så når jeg så denne måtte jeg bare ha den.

Denne fant jeg på loppemarked i helgen. Det fulgte med et lokk. Den er akkurat passe liten til å holde feks. baconet varmt til middagen. Har sett etter en slik en lenge :)

Denne søte lysestaken fant jeg på bruktbutikken hjemme i Sandnessjøen og ble straks forelsket. Liten og enkel men fin lysestake. Synd de ikke hadde en til.

Denne kjedelige, ordinære krakken skal få noen malingstrøk og deretter stå ute på verandaen som blomsterbord til våren.

Denne puffen fant jeg også på bruktbutikken i Sandnessjøen. Stemoren min hadde først vært og sett på den, men pappa hatet den, så hun fikk ikke lov til å kjøpe den. Så kom jeg da, og syntes den var "styggkul", men falt egentlig for oppbevaringsrommet inni hvor jeg har gjemt hundelekene. Samboeren min hater den selvsagt, men... :)

Denne hylla fant jeg på loppemarked nylig. Den har fått plass på lillegutt sitt rom og blir vel full av bøker og leker etter hvert.

Denne puta var det et eller annet jeg falt for. Når jeg kom hjem oppdaget jeg at den er fra ikea, hihi. Men jeg liker den jeg :)

Denne sukkerbitklypa fant jeg på et loppemarked i vår. Jeg synes den var så  utrolig søt, så jeg måtte ha den.

Stemoren min har slike skåler, og de passer så godt til å spise både kake og is fra. Jeg har ingen fine fat å servere dessert eller kake på, så når jeg fant tre slike på fretex måtte jeg ha de. Så har jeg ønsket meg flere i julegave.

Neste gang skal jeg vise frem mitt siste hekleprosjekt som ble ferdig i dag.

Ha en fin kveld. Snart helg! ;)

tirsdag 25. september 2012

Mamma...

I mai ble jeg mamma til verdens skjønneste lille gutt. Etter tre måneder med kolikksmerter er han nå en nydelig liten solstråle som smiler både til oss og resten av verden. Det skjer stadig noe nytt, og vi merker plutselig veldig godt at det er lite menneske med fin personlighet, ikke "bare en baby".

Jeg har siden jeg var ganske ung drømt om mann, hus, bil og hund, og har alltid ønsket meg en familie. MEN, siden jeg aldri har hatt noe som helst med barn å gjøre så har jeg ikke klart å forestilt meg å selv være mor. Når barn har kommet i nærheten av min intimsone har jeg alltid fått litt panikk og ikke ant hvordan jeg skulle oppføre meg, så jeg har heller panisk prøvd å komme meg ut av situasjonen. Men plutselig en dag innså jeg at jeg gikk og håpet at p-pillene mine skulle slutte å virke og at jeg savnet en til i leiligheten vår. Samboeren min derimot har mast om barn lenge.. Så da ble det slik da. Og jeg skal love deg jeg var spent på hva jeg hadde begitt meg ut på. Men jeg var aldri i tvil om at det var det rette for oss, og ganske raskt innså jeg at det å være mamma, dèt kom til å bli den den beste delen av livet mitt. Absolutt den travleste og trøtteste delen, men desidert den beste.

Jeg har aldri forestilt meg at en liten baby skulle gjøre meg så inderlig glad innerst inni hjerterota. Klisjeaktig jada, men jeg går rundt med tårer i øynene av glede over at jeg er så heldig å få oppleve det jeg opplever med lille pjokken min. Bare et smil eller en liten pludrelyd får meg til å glise både innvendig og utvendig. Og all verdens problemer vi måtte møte på akkurat nå, blir kraftig satt i skyggen når jeg tross alt har den lille herlige familien min. Men samtidig er det også så uholdbart skremmende å være så glad i noen. For tenkt om..nei, det går ikke! Og jeg ønsker så høyt at alle jeg er glad i skal få oppleve den samme lykken som meg. Og jeg ber til gud om at jeg får oppleve å se lille pjokken min bli voksen og lykkelig. Og nå kan jeg ikke snakke mer om det for det er alt for skremmende.. :p


Lille stjerna mi <3 Måtte fremtiden bli lys og lang.

- Mamma -

Rester etter dåpen

Det har vært lite tid til blogging i det siste. I august var jeg tre uker på ferie hjemme på vakre Helgeland. Da var jeg blant annet på hytta vår i Hattfjelldalen og så hadde vi dåp for lille Mathias i Alstahaug kirke. Det er alltid så godt å komme hjem til den nydelige naturen, bare slappe av fra hverdagens tjas og mas og ikke minst være sammen med familien vår. Er en skjikkelig pappadalt, hihi... Det blir blogginnlegg senere med bilder fra hytta blant annet.

I dåpen pyntet vi bordene med blå stearinlys (selvfølgelig) og blå diamanter på sølvfat fra kid interiør. Lysene og diamantene kjøpte jeg på tilbud på nille i sommer (er veldig obs på gode tilbud ;). Da vi kom hjem brant vi opp lysrestene, og nå savner jeg de! Jeg elsker blått og stearinlysene fra dåpene hadde så nydelig blåfarge!! Sukk.. Men nå er det på tide å få litt høstfarger inn i stua, så får kanskje blåfargen komme tilbake å lyse opp når det er hvit snø ute kanskje.

Her er ett av lysfatene i dåpen. Hadde tre fat med ulike kombinasjoer av lys i samme fargene. Prøvde å holde det litt enkelt.

Her brenner jeg restene av de dråpeformede lysene vi hadde på matbordet. Lysestaken til venstre fant jeg på bruktbutikken hjemme i Sandnessjøen og forelsket meg helt i den (synd de hadde bare èn). Den til høyre har jeg to av. Satt hos bestemor og snakket om at jeg skulle hatt noen enkle lave lysestaker til kronelys, og da kom hun med to slike som hun ikke bruker selv. Snill som hun er :)


Her er en av blomsteroppsatsene fra dåpen. Den har min snille stemor laget. Det var vanskelig å finne blomster som passet til dåpen, men jeg synes det ble fint med det vi fant. I tillegg til denne hadde vi en oppsats laget i en blå potte formet som en barnevogn på gavebordet, lupiner i en stor glassvase ved inngangen, og noen små oppsatser lik denne på salongbordene.

Nå er det snart tid for Grey's anatomy.
Dere skal snart få se mine siste loppefunn og så driver jeg på med et lite hekleprosjekt.
Ha en fin kveld!