onsdag 23. mai 2012

Lillegutt har kommet!


Søndag 13.mai kom endelig lillegutt til verden. Han var 46 cm og 3330g og er selvfølgelig verdens nydeligste! =D Fødselen gikk veldig fort og bra og ut kom en sunn og frisk liten pjokk. Dagene siden har gått kjempefort. Pappa'n har to ukers permisjon heldigvis, så vi koser oss i sommerværet og lærer noe nytt hver dag. Blomsten og bamsen på bildet over fikk vi mens vi lå på sykehuset. Den er fra lillegutts bestefar og "bestemor" og er helt nydelig. Jeg er ikke vant til å få blomster, så jeg ble jo helt i skyene, hehe :)

Kos dere i sommerværet så lenge det varer!

lørdag 12. mai 2012

Da har enda en uke gått...

Jeg har ikke fått gjort noen store prosjekter, men jeg har gått til innkjøp av litt tapet jeg skal finne på noe lurt med og litt annet smådill til prosjekter under planlegging. De fleste prosjektene mine nå består av pussing og maling, så de må nesten vente til lillegutt har kommet ut av magen. Det eneste jeg har "produsert" denne uken er dette oppskriftheftet hvor jeg har samlet mine favorittoppskrifter:

 
Flere oppskrifter blir det vell etter hvert. De er skrevet på kort og delt inn i kategorier som er tredd på to ringer og hengt opp på en krok på kjøkkenet. Du får kjøpt et slik sett på panduro hvis du vil lage et eget.

 
På mandag hadde jeg en venninne og hennes lille sønn på besøk. Da trillet vi først tur i solen, og så hadde hun med seg hjemmebakte boller til lunsj etterpå. Jeg stilte opp med pålegg. Blant annet hjemmelaget bringebærsyltetøy servert i denne gamle syltetøyskålen med sølvskje til og med. Man må ha det litt "pent" til tider :)

Ellers har min høygravide kropp sagt stopp de siste dagene, så derfor har jeg sittet ute i sola når jeg har kunnet det og ellers sittet godt plantet blant en haug sofaputer, med en god bok i fanget. Jeg har en lidenskap for krim og har tidligere lest ALT av Anne Holt, Karin Fossum, Jo Nesbø, Camilla Lackberg, Liza Marklund osv osv. Men nå har jeg akkurat avsluttet min første bok av Åsa Larsson. Også en forfatter jeg vil anbefale! Skiller seg litt ut fra resten med litt overnaturlige innslag. Ellers har jeg faktisk fått dilla på bladet Kamille! Godt å avveksle med en god mikstur av mote, mat, interiør og reportasjer.


Jeg prøver å komme meg ut på noen små tusleturer med Bianca innimellom, selv om bekkenet protesterer uansett hva jeg gjør. I dag tok vi med oss en håndfull av mine favoritt vårblomster med hjem. De har fått bolig i et av mine nye bruktfunn fra fretex. Samme mønsteret som syltetøyskålen på bildet over.

Og så er jeg så GLAD !! For jeg har fått to nye fine følgere!! =D Velkommen til dere! Jeg håper dere kommer til å trives. Når jeg har kommet meg etter ankomsten til lillegutt skal jeg vise frem det ene prosjektet etter det andre, så bare vær tålmodig.

Inntil videre må dere ha en fabelaktig helg og så krysser ihvertfall jeg fingre og tær for at lillegutt velger å komme ut snart. Termin 17. mai nærmer seg stadig...

tirsdag 8. mai 2012

Bruktfunn i borettslagets container

En gang i året har vi container stående i borettslaget, hvor vi kan kaste så mye vi bare vil. Det er helt suverent!! Da har vi ingen unnskjyldning for ikke å kvitte oss med alt rasket som tar opp plass inne og ute, i tillegg til at det er muligheter for å oppdage noen skatter. I fjor fant samboeren min dette melkespannet i containeren:

Slik så det ut i fjor. I år skal jeg finne noen andre blomster å plante oppi slik at det kommer bedre til sin rett.

I år har jeg plukket tre ting ut av containeren som jeg har store planer for:
Denne skal jeg selvfølgelig plante blomster i til sommeren.

En slik krakk har jeg faktisk lett etter i et år nå!! Og plutselig lå den bare der, rett foran meg =) Den er malt i en gyselig grønnfarge, så denne skal pussess ned og males om. Kanskje jeg prøver med tapet oppå også. Fin skal den bli ;)

En settekasse har jeg faktisk også lett etter!! Denne er ganske stor, men det gjør vel ingenting. Denne har jeg planer om å male og så decoupage scrapbookpapir og kanskje utklipp fra barnebøker og henge på barnerommet til lillegutt i magen.

Naboene må tro jeg er helt tullete som stadig er og kikker oppi containeren og henter ting, hihi.. Men det er utrolig hva folk kaster!! Det er fullt brukbare møbler, malerier, klær, sko, nips osv. Jeg er helt sjokkert! Folk har alt for mye penger i dag, og ser ikke verdien i gamle ting. Vi har netopp kjøpt en skjenk gjennom finn.no som står og venter på å bli malt og skiftet knotter på. Og tror du ikke noen har kastet en helt lik skjenk i containeren!! I tillegg så jeg ting (som desverre har blitt ødelagt av folk som kaster ting oppå) som jeg har sett folk i blogglandia jubler over å finne på bruktbutikker og loppemarked. Feks, vitrineskap, tallerkenhyller, porselensfigurer, lamper, diverse andre møbler osv osv. Med tanke på at det er høysesong for loppemarked nå, så kunne de ihvertfall ha gidd bort tingene så andre kunne fått nytte av de!

Jeg gleder meg til å få ta fatt på prosjektene mine. Dere skal få se etter hvert som de blir ferdige.

Ha en fin kveld!

mandag 7. mai 2012

En historie om et hjemmelaget putetrekk

Da jeg var på stoff og stil sist fant jeg et stoff som var så MEG (fargerikt og med morsomme figurer) at jeg bare måtte lage noe av det. Så da tenkte jeg at et putetrekk med konvoluttåpning måtte jo være enkelt og greit. Jeg har null peiling på å sy, men jeg har da sydd puter før (på barneskolen), så dette måtte jeg da klare på et vis. Jeg søkte litt rundt på nettet etter instruksjoner, men forstod ingenting av det folk prøvde å forklare i innleggene sine (jeg må ha enkelte ting inn med teskje..). Så da gjorde jeg som jeg ofte gjør: Jeg bare satte i gang og fant på fremgangsmåte etter hvert. Noen trinn mer gjennomtenkt enn andre.. Og det ble da et slags putetrekk etter hvert...

I dette trinnet av prosessen er jeg veldig fornøyd med meg selv. Siden stoffet er i stretch (bare for å gjøre ting enda mer utfordrende), så måtte jeg titte i bruksanvisningen til symaskinen og lese meg frem til hvordan jeg skifter nål og det at stretchstoff syes best med vanlig søm først og deretter sikk sakk søm over etterpå. Jeg kjenner på dette punktet at mestringsfølelsen bare sprer seg som varme gjennom kroppen, og jeg drømmer om den fine puta jeg skal vise frem til dere senere. Etter dette går det altså bare nedover..

For etter å ha sydd sammen dette såkalte trekket så ser jeg at jeg har sydd det fast i feil ende slik at  alle de stygge sømmene synes når jeg snur stoffet på "retta". Sukk.. Jeg kaster i meg noen kindermaxi for å få opp motivasjonen igjen og syr endene sammen på nytt. Endelig ser det da riktig så bra ut og selvtilitten stiger igjen.

Så da.. neste trinn.. Hvor i helsike skal jeg sy fast denne konvoluttåpningen?? Jeg klør meg godt og lenge i hodet og tar meg likså godt et par brødskiver med HaPå for å få opp blodsukkeret igjen. Jeg snur og vender på putetrekket og finner ut at dette går bare ikke.. Uansett hvordan jeg snur og vender på trekket så ser jeg IKKE hvor denne helsikes konvoluttåpningen skal syes fast..

Så da henter jeg meg likså godt noen kindermaxi til og tygger og gomler mens hjernen jobber. Løsningen ble da denne: 


Jeg sydde på to knapper og noe silkebånd for å feste "konvoluttåpningen". Dette ble selvølgelig skakt og løst og i tillegg så har jo dama på stoff og stil klipt stoffet slik at de fine fuglene mine står feil vei !!
Det ser jo ut som de stakkars fuglene sklir av greinene og ned i sofaen jo !! Men nå er jeg tom for både kindermaxi og gode ideer så NÅ er det slutt. Jeg pakker bort symaskina og sverger at den skal få stå innerst i boden en goood stund fremover før jeg orker å ta i den igjen. Og puta?


Den har jeg snudd rett/feil vei, satt den i sofaen og gleder meg til å legge hodet på den (for den er god og myk altså) i de puljene jeg kommer til å sove når lillegutt har kommet ut til oss. Så LER jeg godt av hele prosessen, er fornøyd med de fine fuglene og fargene, men lover ikke at jeg ikke kommer til å sprette opp sømmene og gjøre et nytt forsøk en vakker dag. Men inntill videre skal jeg kose meg med puta mi ;)

Og hvis noen der ute har en god forklaring på hvordan jeg egentlig skulle gått fram, så blir jeg takknemlig for tips/forklaring/link.

Ha en flotters start på uken folkens! Jeg skal snart kose meg med besøk :)

søndag 6. mai 2012

Hjemmelaget uro

Samboeren har photoshoppet bilde av uroen jeg har laget slik at forbokstaven i navnet til lillegutt ikke synes, så nå får dere en sniktitt på den allikevel.


Jeg har altså laget stensiler selv (noen med hjelp av samboer). Derfor er de litt skakke og rare :)
Jeg har brukt samme fremgangsmåte for å lage figurene som Sonja med bloggen "Det blå huset" har gjort i dette innlegget. Figurene du ser på bildet fra venstre er: sommerfugl, puslespillbrikke, stjerne, hjerte, bil, fisk, sky, delfin og et annet hjerte. Figurene har jeg festet til noe drivved jeg fant på Alstahaug i fjor sommer. Stokken har jeg festet i taket med ståltråd og en krok. Et mer ordentlig bilde skal dere få se når lillegutt har kommet til oss :)

I morgen skal dere få se den eh..noe kreative løsningen på et putetrekk jeg har laget i dag. La oss bare si at symaskinen er pakket bort for en stund, hehe :p

Ha en fortsatt fin søndag! :)

Enda en søndag

Da var det søndag igjen. Forrige søndag var vi ute hele dagen i nydelig solskinn, mens i dag er det litt snø på verandaen.. Sola skinner allikevel i dag også til tross for lavere temperatur, så det er bare å kle på seg og komme seg ut en tur etter hvert.

Her tester Bianca tiller's største søledam forrige søndag.

Her i huset har jeg planer om å sy et putetrekk i dag. I går gjorde jeg ferdig en uro til lillegutt, men den kan dere desverre ikke få se før han er født siden første bokstaven i navnet hans er på uroen. Og det er foreløpig kun jeg og samboeren som vet hva lillegutt skal hete :) Min stemor har spådd at fullmånen i natt skal sette i gang fødselen, så vi venter spent på natten som kommer. I morgen får vi den årlige containeren i borettslaget. Det er så herlig å få kvittet seg med rask, men det er også utrolig mye brukbart som blir kastet, så jeg skal følge godt med på naboene i morgen, hihi.. I fjor var det nemlig noen som kastet et gammelt melkespann som samboeren min heldigvis forsto verdien av og klatret inn og hentet til meg =) Det plantet jeg selvfølgelig blomster i.


Ha en finfin søndag!

fredag 4. mai 2012

Babysokker

Min første uke i permisjon har gått unna til både det ene og det andre. Har da noen prosjekter i gang som dere skal få se senere. Inntil videre kan jeg vise frem noen babysokker jeg strikket til lillegutt i magen i vinter.

Spiralsokker er utrolig enkelt å strikke. De er strikket av rette og vrange masker som du forflytter med jevne mellomrom. Det skrå mønsteret gjør sokkene veldig tøyelige, noe som gjør at de kan brukes allerede fra fødselen av og til barnet er rundt året. Etter det er det jo bare å strikke et større par ;) Oppskriften skal jeg prøve å forklare under bildet.


Oppskrift spiralsokker:
Jeg har brukt baby soft garn fra Nille og pinner nr. 2,5.

Legg opp 36 masker.
Strikk 2 rette og 2 vrange masker i 6 omganger.
Strikk 1 rett, 2 vrang og 2 rette i 4 omganger (hver pinne starter og slutter da med en rett).
Strikk 2 vrange og 2 rette i 4 omganger.
Strikk 1 vrang, 2 rette og 2 vrange i 4 omganger (hver pinne starter og slutter da med en vrang).
Strikk 2 rette og 2 vrange i 4 omganger.
Fortsett å forflytte mønsteret en maske slik hver 4. omgang til ønsket lengde. Jeg har strikket de ca. 16cm.

Avslutt med denne fellingen:
Strikk 4m rett, deretter 2 m rett sammen ut omgangen.
Strikk 2 omganger rett uten felling.
Strikk 3 m rett, deretter 2 m rett sammen ut omgangen.
Strikk 2 omganger rett.
Strikk 2 m  rett, deretter 2 m rett sammen ut omgangen.
Strikk 1 omgang rett.
Strikk 2 m rett sammen hele omgangen.
Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende maskene.

Denne oppskriften er perfekt fremfor tv'n eller når du er på reise. Håper den var forståelig.Ellers i vinter strikket jeg sokkene på bildet over til lillegutt i magen. Ble ikke helt fornøyd med fargene. Jeg strikket slike sokker som til høyre på bildet til en venninne av meg som fikk baby i vinter, men i fargene mørkebrunt og hvitt. De ble mye finere enn disse, så jeg må nok strikke et par til i de fargene til lillegutt senere. Oppskriften til disse har jeg funnet på garnstudio.